Weekplanning

Maandag 16/09

Zwemmen voor de 2de en 4de leerjaren

 

Speelplaatsverantwoordelijke: 6 blauw

Dinsdag 17/09

Bibbezoek voor 1 rood en de 3de en 5de leerjaren

Woensdag 18/09

Dag van de sportclub. De kinderen komen in de outfit van hun club naar school.

 

Bibbezoek voor 1 geel en de 6de leerjaren

Donderdag 19/09

Bibbezoek voor 1 blauw en de 2de leerjaren

Vrijdag 20/09

Fietscontrole voor alle fietsers

 

Bibbezoek voor de 4de leerjaren

 

STRAPdag. Iedereen te voet of met de fiets naar school.

Wat hoort nog bij de post?

 Reservekledij kleuters

 De reservekledij van de kleuterschool begint wat schaars te worden. Daarom vragen we alle papa’s en mama’s om thuis even in de kast te duiken om te kijken of er nog oude kleuterkledij te vinden is die wij zouden mogen hebben. Er is vooral nood aan (kleuter)onderbroekjes en sokken.

Sportnieuws

 September is de maand van de sportclub. We vragen aan alle leerlingen om op woensdag 18 september in de outfit van hun sportclub naar school te komen. Jongeren in sportkledij fungeren op die manier als ambassadeurs voor hun sport.

Alle leerlingen van de lagere school (alsook sportieve ouders) kunnen zich nog steeds inschrijven voor de scholenveldloop op woensdag 25 september.

 Fietscontrole

 Op vrijdag 20 september is er weer de jaarlijkse fietscontrole. De verkeersdienst van de Stad Lier controleert dan alle fietsen op verlichting, remmen, bel, … Als we er samen voor zorgen dat alle rijwielen tiptop in orde zijn, zal dat zeker bijdragen tot  een grotere veiligheid van onze kinderen.

STRAP-dag

 Dit jaar gaat de 13de editie van de STRAPDAG door op vrijdag 20 september. Maar liefst 400.000 kinderen uit 1500 scholen doen jaarlijks mee aan de actie. Op de Strapdag komt iedereen te voet of met de fiets naar school. Zo benadrukt de campagne dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is. Ook onze school wil die dag graag vele kinderen ‘stappend of trappend’ naar school zien komen!

Meer info vindt u op:

https://www.octopusplan.info/strapdag/

 Naschoolse activiteiten

Sedert het schooljaar 2017-2018 bieden we de leerlingen van de lagere school geheel vrijblijvend extra uitdagingen aan.  Hiermee zorgen we ook voor een bredere opvang na de schooluren en helpen we de ouders bij de opvang van hun kroost.

 

  • Twee medewerksters van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans komen initiatielessen geven op maandag en dinsdag van 15.55 tot 16.55 u.
  • Juf Nancy Van Hoof verzorgt de muziekinitiatie voor het eerste en tweede leerjaar op maandag. Ze startte haar lessenreeks reeds maandag.  Wie wil, kan nog steeds aansluiten.
  • Juf Stephanie Vermosen leidt de domeinoverschrijdende initiatie op dinsdag. Haar lessen voor kinderen van de eerste graad starten iets later.  De eerste les is verplaatst naar 24 september van 15.55 tot 16.55 u. 
  • Daarnaast werken we sinds 2 jaren samen met Skillz vzw. Deze organisatie biedt op onze school 3 lessenreeksen aan voor leerlingen van het vierde, het vijfde en het zesde leerjaar: leren programmeren, programmeren Next Steps en initiatie Engels.  Meer info vind je terug op www.skillz4schools.be/sgcbasis 

 Digitale borden

 Vandaag zijn de nieuwste digitale borden geleverd. Supergoed nieuws, want dat betekent dat we nu in alle klassen van de lagere school een technologisch hoogstaand schoolbord kunnen gebruiken. Bovendien worden op het einde van dit trimester de twee oudste borden ook nog vervangen door nieuwe. Zo blijven we koers houden op de digitale snelweg van het onderwijs.